Browse the world's most beautiful bus station design, take you into the inadvertent little beauty

佟浩宾

2022-06-30 13:19:00

已关注
The bus stop is a public facility specially built for the citizens waiting for the bus. It provides a place for people to wait for the bus and provides convenience for the citizens to wait for the bus. Due to the increasing development of urban public transport, the bus station has developed into an indispensable part of the city, and the beautifully designed bus station has also become a beautiful scenery of the city.

Today I share several bus stop designs from around the world, taking you into the inadvertent little beauty.


Europaplatz station, Germany
Design | J.Mayer H
Location | Berlin, Germany

图片

图片

图片

图片

图片

This pre-1970s transport hub has been re-planned as part of the overall transformation of the Old Town Circle, with new potential in terms of streets, urban mobility and public spaces. The freestanding pavilion on the Europaplatz marks the entrance to the centre of Freiburg.
This station, together with Siegesdenkmal and surrounding buildings such as the Karlskaserne, marks a new beginning in the historic core of Freiburg. Here, new tram and bus stops, including gourmet food and space for the VAG, are integrated into one complex.
The broad roof shapes the new face of the square with its curved form. The pavilion becomes a place of exchange and meeting point that combines the needs of public transport and urban experience.


AarauBus terminal and station square
Design | Vehovar& Jauslin Architektur
Location | Aarau, Switzerland

图片

In Switzerland, a peculiar "cloud" building appeared next to the city railway station in the state capital of Aarau. It is actually a unique bus station pavilion with novel materials and beautiful shapes; and has a reflective and translucent skin, which is similar to the clouds in nature.

图片

图片

The project is also an integral part of the new metro station of Theo Hotz in the Aarau region, in order to achieve the best results, the existing installations have been dismantled, the underground parking lot has been relocated, and the bus station covered with "clouds" looks very light; it A calm zone was created between the bustling Bahnhofstrasse and the new underground station, creating a welcoming environment for passengers and sheltering from the wind and rain.

图片


图片

图片


Bus Station at Spaarne Hospital
Design | NIOarchitecten
Location | Hoofdorp, The Netherlands

图片

The bus station designed by the Dutch architectural firm NIO, built in 2003, is located at the roundabout in front of the Spaarne hospital in Hoofdorp. one of the single buildings.

图片

图片

图片

图片


Renovation of Lianhuashan Bus Station
Design | CCDI-Mozhao Studio
Location | Shenzhen, China

图片
Lianhuashan Bus Terminal Project, before the renovation, was an old house with three-storey tile exterior walls. The outdated building facilities and image could not meet the needs of internal use, external communication and publicity, so the bus group decided to transform the overall building and environment. Provide a comfortable office space for the fleet, as well as a beautiful waiting environment and high-quality services for the citizens.
图片
According to the position of the original building beams, the new curtain wall is divided into four layers, each layer is supported by the overhanging steel beams of the original structure, so that the added curtain wall forms a stable structural frame. Each layer of the new curtain wall is distributed with several trapezoids with variable cross-sections, and each trapezoid is composed of a "U"-shaped perforated aluminum plate and another flat perforated aluminum plate.
图片
The original tiled walls on the second and third floors have been renovated into paint walls, and the rich strip patterns formed by the four greens complement the surrounding green trees. An outdoor enclosed space is formed between the newly added curtain wall skin and the original building exterior wall, which becomes an active outdoor communication place. While walking, people can also watch the green trees and the city outside through the open opening.
图片


Slough Bus Station
Design | BblurArchitecture
Location | Slough, UK

图片

Slough Bus Station is now considered a functional urban sculpture in Slough and even a landmark of the city. As a tribute to local astronomer William Herschel, who discovered infrared waves in 1800, architect Bblur created an undulating building to represent the different wavelengths of light.

图片

图片

图片

图片

图片

图片


Article Source:艺术与设计

版权声明:【除原创作品外,本平台所使用的文章、图片、视频及音乐属于原权利人所有,因客观原因,或会存在不当使用的情况,如,部分文章或文章部分引用内容未能及时与原作者取得联系,或作者名称及原始出处标注错误等情况,非恶意侵犯原权利人相关权益,敬请相关权利人谅解并与我们联系及时处理,共同维护良好的网络创作环境,联系邮箱:603971995@qq.com】

0条评论